nieuws

Politieke actie tegen rookverbod

Café

De jongerenafdeling van het CDA Limburg gaat actie voeren tegen een algeheel rookverbod. Het CDJA vindt dat de anti-rooklobby te ver gaat nu er al gesproken wordt over het verbieden van roken op straat en terrassen.

Politieke actie tegen rookverbod

‘We willen roken zeker niet stimuleren, maar in de open lucht van een openbare ruimte moet het wel gewoon kunnen. Het moet niet zo zijn dat er een straatverbod voor rokers komt, dat vinden wij toch neigen naar discriminatie’, aldus Ruud Braun, woordvoerder van de jongerenafdeling van het Limburgse CDA, op de lokale radio L1.

De jongeren gaan binnenkort op het Preuvenemint in Maastricht sigaren uitdelen. De jongeren vinden dat een rokertje op z’n tijd hoort bij de vele buitenevenementen in Limburg.

Bekijk ook onze speciale rookpagina