nieuws

Polsbandje voor drank bij feest Vierdaagse

Café

Jongeren van 16 jaar en ouder kunnen tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, die zaterdag beginnen, een polsbandje halen bij EHBO-posten in het centrum van de stad. Met het polsbandje kunnen ze snel en makkelijk bij de honderden horecatappunten laten zien dat ze oud genoeg zijn om alcohol te mogen drinken. Politie, gemeente en Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaan de alcoholverkoop streng controleren.

Polsbandje voor drank bij feest Vierdaagse

Dat heeft de GGD Regio Nijmegen dinsdag gemeld. Samen met de verslavingszorg, de gemeente, VWA en de organisatie van de Vierdaagsefeesten is besloten van het alcoholgebruik onder jongeren volgende week een speciaal aandachtspunt te maken. De Vierdaagsefeesten, die een week duren, trekken meer dan een miljoen bezoekers naar het Nijmeegse stadscentrum.

Bij de EHBO-posten moeten jongeren hun identiteitskaart laten zien. Met voor Nederland nieuwe apparatuur wordt de ID-kaart heel snel gescand, waarna de aanvrager een polsbandje krijgt, als hij oud genoeg is. Het controleren van een polsbandje gaat in de enorme drukte tijdens de Vierdaagsefeesten veel sneller dan het controleren van ID-kaarten aan de tap. De GGD verwacht dat alle drankverkopers er naar gaan vragen.

Controleurs van de VWA zullen volgende week zowel in uniform als in burger de naleving van de drank- en horecawet in de gaten houden. Het bestuur van de Vierdaagsefeesten maakte vorige week bekend dat er 1,3 miljoen liter drank doorheen gaat tijdens de festiviteiten.

Reageer op dit artikel