nieuws

Primeur: De Beyerd brouwt Schwarzbier

Café

Café De Beyerd in Breda, nummer één in de Café Top-100 van Misset Horeca, komt met een nieuw bier; Schwarzbier. Het is voor de eerste maal dat een brouwerij in Nederland dit bier brouwt en commercieel aan de man brengt.

Primeur: De Beyerd brouwt Schwarzbier

Dat meldt Mikel de Jongh, mede-eigenaar van het Bredase topcafé. ‘We vermoeden een nieuwe doordrinker voor onze gasten te hebben gebrouwen en aan het begin te staan van een nieuwe rage in bierdrinkend Nederland’, aldus De Jongh.

Schwarzbier is afkomstig uit het oosten van Duitsland en wint volgens De Jongh aan populariteit. Het eerste Schwarzbier van De Beyerd wordt op 24 maart gepresenteerd tijdens de aandeelhoudersvergadering van Brouwerij de Beyerd.

De Beyerd heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om de introductie van nieuwe bieren. Het 172 jaar oude café stond veertig jaar geleden aan de basis van de introductie van Belgische bieren in Nederland door als een van de eerste cafés diverse Belgische bieren op de tap te hebben.

Twintig jaar geleden kwam De Beyerd als een van de eersten met het Duitse Weizenbier. Dit bier is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het assortiment van kwaliteitscafés in Nederland.

Café De Beyerd werd eind vorig jaar uitgeroepen tot beste café van Nederland door een eerste plaats te bereiken in de Café Top-100, de ranglijst van Misset Horeca met de honderd beste cafés van Nederland.

Reageer op dit artikel