nieuws

PvdA steunt strijd tegen drankketen

Café

De PvdA wil dat drankketen worden gesloten. Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester van de PvdA heeft de ministers van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken om opheldering gevraagd.

PvdA steunt strijd tegen drankketen

Aanleiding van de kamervragen zijn de drankketen op Urk. ‘De burgemeester moet de eigenaren van de bewuste drankketen niet beboeten, maar hij moet de drankketen sluiten’, zo luidt de mening van het Tweede Kamerlid.

Drankketen sluiten?

De burgemeester van Urk heeft volgens Bouwmeester gezegd dat het opleggen van boetes makkelijker is dan sluiten. Het Kamerlid wil weten van de minister of de burgemeester drankketen wel op die manier mag openhouden en wat de ministers daaraan gaan doen.

Geen illegale bars

Volgens Bouwmeester heeft de burgemeester vorig jaar aangegeven dat er geen illegale bars op Urk zijn, terwijl raadsleden en jongerenwerkers dit tegenspreken. Zij wil weten of de Voedsel en Waren Autoriteit al heeft gecontroleerd in Urk, aldus de Telegraaf.