nieuws

Rechtszaak tegen rookverbod dichterbij

Café

Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO) zegt vorderingen te maken met het plan een rechtszaak tegen de overheid te starten om het rookverbod van tafel te krijgen. KHO zegt een aantal proefprocessen in gang te hebben gezet.

Rechtszaak tegen rookverbod dichterbij

Dat laat secretaris Wiel Maessen van KHO. KHO onderscheidt grofweg drie stappen.

‘De eerste stap is een bezwaarschrift indienen bij de VWA. Daarna een bezwaarschrift bij het ministerie van Volksgezondheid. Stap drie is de gang naar de rechter. We zijn een aantal proefprocessen gestart. Het verst zijn we met een aantal in stap twee’, aldus Maessen.

KHO liet gisteren weten niet blij te zijn met de uitspraak van minister Klink om geen steun te geven aan kleine cafés, maar dit wel had verwacht. De organisatie noemde de cijfers van het onderzoek, waar Klink zijn beslissing mede op baseerde, geflatteerd.

Reageer op dit artikel