nieuws

Reclamestop voor Bavaria

Café

Bavaria mag tijdens de Bavaria City Racing niet langer haar naam op de raceauto’s voeren. Dat heeft de Reclame Code Commissie besloten na een klacht van de Stichting Alcoholpreventie (STAP). De bierbrouwer is hoofdsponsor van het spectaculaire race-evenement in Rotterdam

Reclamestop voor Bavaria

Dat meldt ANP Pers Support. Volgens de Reclamecode voor Alcoholhoudende drank mag niet worden geadverteerd op vervoermiddelen die worden gebruikt bij een snelheidssport. Bavaria is voor drie jaar hoofdsponsor van de Bavaria City Racing, dat voorheen de naam Monaco aan de Maas droeg.

Link

STAP diende een klacht in vanwege de expliciete link tussen de alcoholhoudende drank en actieve verkeersdeelname die volgens STAP wordt gelegd doordat Bavaria haar naam verbindt aan de autorace. De naam Bavaria City Racing mag volgens de commissie wel blijven bestaan.

Reageer op dit artikel