nieuws

Rembrandtplein krijgt nieuwe look

Café

Het Rembrandtplein in Amsterdam gaat maandag op de schop. De nieuwe look komt er op initiatief van stadsdeel Centrum, die vindt dat het plein met veel horeca opener, veiliger, schoner en mooier moet worden.

Rembrandtplein krijgt nieuwe look

De bosjes, hekjes en beeldengroep van de Nachtwacht die er staan moeten daarom verdwijnen. Het beeld van Rembrandt blijft echter. Die krijgt zelfs een prominentere plek, aldus het stadsdeel.

Het uitvoeren van de herinrichting kost 3,5 miljoen euro. Het Rembrandtplein is een van de bekendste plekken van Amsterdam. Hier bevinden zich veel bars en nachtclubs. De vernieuwing moet het plein een internationale uitstraling geven, zo luidt de wens van het stadsdeel. Volgens de planning moet de herinrichting in het najaar klaar zijn.

Reageer op dit artikel