nieuws

Renesse: ‘Horeca uit centrum moet weg

Café

Uitgaansgelegenheden in Renesse moeten verdwijnen uit het centrum van de badstad. Dit is volgens de lokale politiek de enige oplossing om problemen met stapjeugd tegen te gaan.

Renesse: ‘Horeca uit centrum moet weg

Discotheken en cafés moeten op korte termijn worden verplaatst, vinden gemeente, politiek en brandweer. Wethouder Verseput van Schouwen-Duivenland stelt dat een verhuizing van uitgaansgelegenheden de enige oplossing is voor Renesse.

Renesse kampt in vakantieperioden al geruime tijd met flinke overlast door stapjeugd. Met name Duitse vakantievierders weten Renesse te vinden als drink- en feestlocatie. Volgens een eerder deze week verschenen rapport van de NHTV zorgt de reljeugd voor veel geluidsoverlast, voor vechtpartijen en andere vormen van vandalisme.

Een passage uit het NHTV-rapport: ‘De uitgaansgelegenheden voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze moeten meteen worden vernieuwd. In het belang van de veiligheid voor iedereen. Tegelijkertijd kan het centrum worden opgeknapt voor het echte gezinspubliek’.

Reageer op dit artikel