nieuws

Resultaten onderzoek biermarkt eind dit jaar

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht eind dit jaar de eerste resultaten te kunnen presenteren van het grote onderzoek naar de financiering van horecabedrijven in de natte sector. Begin dit jaar kondigde KHN-directeur Lodewijk van der Grinten een onderzoek aan naar bierinkoopcontracten in de sector.

Resultaten onderzoek biermarkt eind dit jaar

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bedrijfschap Horeca en Catering. Dit omdat het bedrijfschap beschikt over marktinformatie en instrumenten voor bedrijfsverbetering en –vergelijking.

Eind van het jaar verwacht KHN de eerste resultaten. Doel van het onderzoek is een evenwichtige en transparante horecabiermarkt. De onderzoeksresultaten moeten leiden tot kennis, inzicht en transparantie waarmee alle ondernemingen in onze hele sector hun voordeel kunnen doen, alsook de banken en brouwers, aldus KHN.

Begin liet Van der Grinten tijdens een persconferentie op de Horecava weten dat het onderzoek één van de belangrijke issues voor de branchevereniging is voor dit jaar. Volgens Van der Grinten is de biermarkt weinig transparant en is pas na het onderzoek te zeggen of het goed of minder goed geregeld is met de rol van bierbrouwers en banken rondom de financiering van horecabedrijven.

Reageer op dit artikel