nieuws

Rookcontrole Sittard-Geleen: 36 overtreders

Café

De VWA heeft met een gerichte rookcontrole afgelopen weekend bij maar liefst 36 cafés in de gemeente Sittard-Geleen overtreding van de rookwet geconstateerd. Eén café kreeg voor de derde maal een boete.

Rookcontrole Sittard-Geleen: 36 overtreders

Dat meldt de VWA op haar site. In een aantal gevallen ging het om een herinspectie, nadat eerder al overtredingen waren geconstateerd. Daarnaast vonden er controles plaats na klachten en vermoedens over overtreding van het rookverbod.

Gelijktijdig werden er in Den Haag zestien maatregelen genomen tegen wetovertreders. Hierbij ontvingen acht horecabedrijven voor de derde maal een boete. In Enschede en Oldenzaal gingen dertien horecazaken op de bon.

De VWA laat weten dat sinds de invoering van de gerichte controles op 1oktober meer dan achthonderd boeterapporten of processen-verbaal opgemaakt.

Reageer op dit artikel