nieuws

Rookkliklijn CAN roodgloeiend

Café

Ongeveer tweeduizend werknemers en bezoekers van horecagelegenheden hebben zich sinds woensdag gemeld bij het steunpunt van Clean Air Nederland (CAN), waar zij een klacht kwijt kunnen over hinder door roken.

Rookkliklijn CAN roodgloeiend

Voorzitter Willem van den Oetelaar van CAN is verrast door het grote aantal reacties. ‘Het gaat niet alleen om roken in kleine cafés. Een bezoeker had in een lunchroom ook al asbakken zien staan’. De meeste reacties komen van bezoekers.

CAN wil met het steunpunt de niet-rokers een stem geven. De reacties worden niet aan de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) doorgegeven. Een ‘kliklijn’ is volgens Van den Oetelaar niet nodig, omdat de VWA altijd op een klacht reageert en de anonimiteit van de klager waarborgt.

Reageer op dit artikel