nieuws

Rookkroeg Victoria in Breda te koop

Café

Victoria in Breda, het café dat landelijke bekendheid kreeg vanwege de lange juridische strijd tegen het rookverbod, staat te koop. Het nieuws over het te koop staan van het bedrijf komt daags na de melding dat de overheid het rookverbod gaat versoepelen.

Rookkroeg Victoria in Breda te koop

BredaVandaag.nl meldt dat de zaak sinds een paar maanden te koop staan. Eigenaar Tonny van Haperen moet noodgedwongen stoppen vanwege gezondheidsproblemen.

‘Jammer genoeg kan ik niet verder. Daarom verkoop ik het café. Maar ik moet zeggen dat de juridische strijd niet alleen voor mijzelf is geweest. Die is voor heel Nederland en natuurlijk mijn opvolger’, aldus Van Haperen op BredaVandaag.nl.

Café Victoria speelde samen met De Kachel in Groningen een sleutelrol in de strijd van kleine cafés tegen het rookverbod. Woensdag maakte minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat kroegen zonder personeel en kleiner dan zeventig vierkante meter niet meer worden gecontroleerd.

Reageer op dit artikel