nieuws

Rotterdams record met martiniglas

Café

Rotterdam krijgt een vermelding in het Guiness Book of Records met het grootste martiniglas van ijs. Ter ere van de manifestatie La City ’08 liet de stad een martiniglas van ruim drie meter hoog maken van ijs, gevuld met een speciaal voor de stad ontwikkelde cocktail.

Rotterdams record met martiniglas

De ijssculptuur die het glas vormt is 3,8 meter hoog , inclusief sokkel, en weegt ruim 1,5 ton. Genoeg om een vermelding in het recordsboek te krijgen.

La City ’08 was een marketingcampagne van Rotterdam die tot vorige week liep. De manifestatie met het martiniglas vormde de afsluiting ervan.

Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde de CHE Group een cocktail: MonRo, een afkorting van het Franse ‘Mon Rotterdam’. Lychee, rozen en wodka vormen de hoofdbestanddelen. De cocktail met de zwoele naam wordt geserveerd in een martiniglas met een rozenblaadje als garnering.

Reageer op dit artikel