nieuws

Ruim 1800 klachten over negeren rookverbod

Café

Bij de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) zijn sinds het rookverbod in de horeca ruim 1800 klachten binnengekomen. Een VWA-woordvoerder bevestige vrijdag een bericht hierover in het Nederlands Dagblad.

Ruim 1800 klachten over negeren rookverbod

Volgens hem is het aantal klachten over het negeren van het verbod de laatste tijd toegenomen. ‘Het onderwerp spreekt veel mensen blijkbaar aan.’

Veel klachten gaan over café- en restauranteigenaren die roken in hun zaak toestaan. Klagers kunnen bij de VWA met hun opmerkingen terecht via een klachtenlijn. Controleurs gaan op pad na een klacht.

Woensdag zei minister Ab Klink van Volksgezondheid dat horecagelegenheden die het rookverbod overtreden vanaf 1 oktober meteen een boete krijgen. Nu wordt bij elke overtreding eerst een waarschuwing gegeven.

Koninklijk Horeca Nederland zegt dat door het rookverbod een chaos is ontstaan door onder meer de handhaving van de wet en overlast op straat. Bovendien zouden volgens de brancheorganisatie veel horecabazen in financiële problemen zijn gekomen door lagere omzet omdat klanten wegblijven uit de rookvrije cafés.

Kijk ook eens op onze speciale rookpagina

Reageer op dit artikel