nieuws

Sander Schat wint NK Barista 2009

Café

Sander Schat is wederom Nederlands Kampioen Barista geworoden. Schat was tijdens een spannende finale in de Maassilo te Rotterdam de beste van twaalf finalisten. Onno van Zanten werd tweede tijdens de Dutch Barista Championship 2009 gevolgd door Yakup Aydin als derde.

Sander Schat wint NK Barista 2009

Sander Schat krijgt dus een tweede kans om een gooi te doen naar de wereldtitel barista – volgend jaar in Londen, zo meldt de website www.koffiegek.nl. Dit jaar wist hij niet door te dringen tot de wk-finale.

Hij zei hier zelf over: ‘Ik heb behoorlijk wat kennis, maar om echt wereldkampioen te worden, moet je denk ik wel twee keer meedoen aan dit kampioenschap.’

Yakup Aydin was met name erg verbaasd met zijn behaalde resultaat aangezien hij bij zijn signaturedrink een belangrijk ingrediënt was vergeten. Wist hij ten overstaan van de jury goed te bewoorden wat een fantastische chocola hij ging gebruiken in zijn signature drink, deze chocola heeft de signature nooit gezien.

Wedstrijdorganisator en oud-winnaar, Rose van Asten, kijkt terug op een geslaagd kampioenschap. ‘De sfeer was top. Ons doel om het evenement meer om de barista’s te laten draaien, is zeker bereikt. De barista’s hadden zich goed voorbereid’

Van Asten vervolgt: ‘Opvallend was de deelname van de pas vijftienjarige Frans van den Berg. Hij stond zeker zijn mannetje. Van de presentatie van Sanne Koets werd het publiek even stil’.

Reageer op dit artikel