nieuws

Smit & Dorlas vraagt faillissement Sjoerd Kooistra aan

Café

Koffieleverancier Smit & Dorlas heeft het faillissement aangevraagd van Plassania Beheer van Sjoerd Kooistra. De advocaat van de koffiebrander zegt nog 400.000 euro tegoed te hebben van Plassania Beheer.

Smit & Dorlas vraagt faillissement Sjoerd Kooistra aan

Het nieuws wordt gemeld door Het Parool en Quote. De faillissementsaanvraag is bevestigd door de advocaat van Smit en Dorlas. Kooistra zelf is volgens zijn voice mail tot 4 mei niet bereikbaar.

De faillissementsaanvraag volgt op een juridische strijd waarin de horecatycoon is gewikkeld met Heineken. In die strijd heeft Kooistra herhaaldelijk kenbaar gemaakt geen partij te zijn. Wat zijn rol nu is, is niet bekend.

Wel is duidelijk dat de advocaat van Smit & Dorlas op Quotenet laat weten dat het faillissement is aangevraagd en dat de procedure enkele weken in beslag zal nemen.

In 2004 en 2005 sloot Kooistra volgens Het Parool een contract af met Smit & Dorlas voor de afname van 70.000 kilo koffie gedurende vijf jaar. Daarnaast stelde Smit & Dorlas koffieapparatuur ter beschikking met een geschatte waarde van 100.000 euro.

Plassania ontving volgens Het Parool een marketingfee van 100.00 euro omdat het koffiemerk zichtbaar is in de zaken van Kooistra. Volgens advocaat Mark Elkhuizen van Smit & Dorlas heeft Plassania tussen 2004 en maart 2010 nog geen dertigduizend kilo koffie afgenomen.

Reageer op dit artikel