nieuws

Snow uit China bestormt biermarkt

Café

Geen Heineken of Budweiser. Het in het Westen onbekende Chinese Snow is hard op weg om het meest verkochte biermerk ter wereld te worden. Snow zou de huidige nummer één, Bud Light, zelfs al hebben ingehaald.

Snow uit China bestormt biermarkt

Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Vorig jaar werd er zo’n 51,2 miljoen hectoliter Snow-bier gedronken, zo meldde het Britse marktonderzoeksbureau Canadean. Dat staat tegen 48,4 miljoen hectoliter voor Bud Light. Volgens een andere onderzoeker werd vorig jaar 51,8 miljoen hectoliter Bud Light verkocht, waarmee de inhaalslag van de Chinezen weliswaar nabij is, maar nog geen feit.

Grootste biermarkt

Snow is het product van een joint venture van de Zuid-Afrikaans-Britse SABMiller en China Resources Enterprise Ltd. Zes jaar geleden verkocht de combinatie minder dan een tiende van de huidige afzet. China is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste biermarkt ter wereld.

Bud Light wordt geproduceerd door Anheuser-Busch dat binnenkort wordt overgenomen door het Braziliaans-Belgische InBev. Samen met het ‘gewone’ Budweiser staat Bud Light nog steeds ruim bovenaan de lijst van best verkochte bieren.

Reageer op dit artikel