nieuws

Starbucks in Verboden Stad dicht

Café

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft na protesten een filiaal in de Verboden Stad in Peking gesloten. Afgelopen weekeinde zijn de ramen met kranten dichtgeplakt. De aanwezigheid van Starbucks in de Verboden Stad was volgens critici een belediging voor de Chinese cultuur.

Starbucks in Verboden Stad dicht

De Verboden Stad werd in 1420 gebouwd en bood tot 1911 onderdak aan 24 Chinese keizers. Starbucks opende de zaak zeven jaar geleden en lokte daarmee toen al protesten uit.

In een poging de kritiek te pareren besloot het bedrijf de naam Starbucks bij de winkel twee jaar geleden weg te halen. Maar de protesten bleven. Een bekende televisiepresentator begon dit jaar een handtekeningenactie in een poging Starbucks weg te krijgen.

De Verboden Stad ondergaat momenteel een opknapbeurt. De bedoeling is dat het geheel een minder commercieel karakter krijgt. Behalve Starbucks hebben ook andere winkels er hun deuren moeten sluiten.

De Amerikaanse koffieketen kreeg dit jaar te horen dat het alleen mocht blijven als er ook Chinese koffie zouden worden geschonken, maar daar had de directie geen trek in. Starbucks heeft in China buiten de Verboden Stad ongeveer tweehonderd zaken.

Reageer op dit artikel