nieuws

Starbucks moet even gas terugnemen

Café

Starbucks gaat dit jaar minder nieuwe filialen openen dan gepland. Bovendien sluit de keten honderd onrendabele Amerikaanse verkooppunten.

Starbucks moet even gas terugnemen

Dat maakte het koffieconcern woensdag bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van het gebroken boekjaar van het concern. Het bedrijf lijdt onder de afzwakkende consumentenbestedingen in de Verenigde Staten (VS).

Ook worstelt de koffieketen met hogere melkprijzen en toenemende concurrentie. De winst over het vierde kwartaal kwam hoger uit dan analisten verwacht hadden, op 208,1 miljoen dollar tegen 205 miljoen dollar in het jaar ervoor. De omzet kwam uit op 2,8 miljard dollar.

Wereldwijd wil Starbucks dit jaar nog maar 2150 nieuwe filialen openen in plaats van de geplande 2500. Met de sluiting van de onrendabele Amerikaanse filialen wil Starbucks kannibalisering beperken. Starbucks heeft wereldwijd 15.000 vestigingen. Sinds afgelopen zomer heeft het ook in Nederland vestigingen, op Schiphol.

Zie ook