nieuws

Starbucks ontkent Nederlands gerucht

Café

Koffieketen Starbucks zou enkele of alle winkels van snoepwinkelketen Jamin hebben gekocht, althans dat wilde een hardnekkig gerucht. Zowel Jamin als Starbucks ontkent een dergelijke overname.

Starbucks ontkent Nederlands gerucht

‘Starbucks houdt ogen en oren goed open op de Nederlandse markt, maar heeft nog geen concrete plannen om het bestaande aantal vestigingen uit te breiden’, laat een Nederlandse woordvoerster van het Amerikaanse bedrijf weten.

Ze ontkent dat Jamin in de belangstelling staat van de koffiegigant. Vorig jaar al deed een verhaal de ronde dat Starbucks een aantal panden in de Amsterdamse binnenstad zou hebben aangekocht. Ook dat werd afgedaan als een gerucht.

Ook Cocky Busink van Jamin schiet in de lach bij het overnamegerucht. ‘Aweer!?’, is haar reactie, waarmee ze doelt op de verkoop van de snoepketen aan een groep investeerders afgelopen november. ‘Ik sluit niet uit dat zij de keten snel weer doorverkopen, maar ik weet van niets. Ik weet ook niets van dit gerucht.’

De directeur voor Starbucks Europa, Rusland, Midden-Oosten en Afrika, Cliff Burrows, liet vorige week op het congres van het FoodService Instituut Nederland weten voor zijn regio een pittige doelstelling te hebben van 5000 nieuwe vestigingen in de komende jaren. Voor Nederland zijn verder geen plannen tot uitbreiding van Starbucks bekend.

Zie ook:

Reageer op dit artikel