nieuws

Straatmuzikanten teisteren terrassen

Café

Horecaondernemers in Tilburg zitten met hun handen in het haar. Hun terrasgasten worden structureel geteisterd door vals spelende straatmuzikanten. De gemeente verwijst naar de politie. Voor de politie heeft het geen prioriteit.

Straatmuzikanten teisteren terrassen

De laatste tijd is het aantal straatmuzikanten in de Tilburgse binnenstad sterk toegenomen. De slecht spelende violisten en accordeonisten zijn een plaag voor horecaondernemers.

De ondernemers zeggen horendol te worden van de opdringerige muzikanten. Vooral omdat ze vaak net zo lang doorgaan tot een terrasgast geld geeft. Ook komen ze meerdere malen per dag op hetzelfde terras.

Onder de muzikanten bevinden zich veel bedelaars die er een extra inkomstenbron bij hebben. Verder worden veel zigeunerkinderen door hun ouders de terrassen opgestuurd, gewapend met blokfluit en viool.

De gemeente Tilburg zegt het probleem te erkennen, maar voegt er direct aan toe zelf niets te kunnen doen. Ze verwijst hiervoor door naar de politie. De politie op haar beurt heeft laten weten dat het geen prioriteit heeft.