nieuws

Student werkt graag op Lowlands

Café

Studenten werken graag op Lowlands, het festival dat komend weekend plaatsvindt in Biddinghuizen. Het werken op festivals en evenementen in het algemeen is op afstand de meest populaire bijbaan van HBO- en WO-studenten.

Student werkt graag op Lowlands

Maar liefst 48 procent geeft aan deze bijbaan heel erg leuk te vinden. Ander horecawerk dat populair is zijn de bijbanen in de catering of de bediening. Ook receptionist is een populaire gastvrije functie onder studenten.

Bouw en schoonmaak

Daarnaast is administratief werk populair, net als een baan als docent of huiswerkbegeleider. Minst favoriet zijn banen als programmeur of tester in de IT of promotiewerk. Callcenters zijn niet hip, maar ook de bouw en de schoonmaakbranche zijn geen populaire werkplekken.

ASA Student, grootste specialist in bemiddeling van studenten, heeft dit onderzocht onder ruim 600 HBO-en WO-studenten. Volgens de onderzoekers delven de arbeidsvoorwaarden het onderspit als het gaat om de keuze voor een bijbaan. Zo betaalt een baan in een callcenter erg goed en zijn de werktijden flexibel, maar vinden studenten het niet leuk om te doen.

Reageer op dit artikel