nieuws

‘Terrasverwarming blijft verboden

Café

De verwarming op Amsterdamse terrassen in de winter blijft verboden. Dat heeft de gemeente gezegd nadat er verwarring was ontstaan over een mogelijk vrijgeven van het winterterrasverbod. Horecaondernemers overwegen nu een gang naar de rechter.

‘Terrasverwarming blijft verboden

Dat meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5 op haar website. Maandag ontstond verwarring over het beleid na een rechtelijke uitspraak. Een kroegbaas was in beroep gegaan tegen het terrasverbod. De rechter oordeelde alleen over de manier waarop de gemeente met deze klacht was omgegaan.

Deze rechtelijke uitspraak zorgde voor verwarring, zodat bij veel ondernemers het beeld ontstond dat het voeren van een terras in de winter is toegestaan. De gemeente stelt met klem dat het verbod op terrasverwarming, zoals ingevoerd in 1995, gehandhaafd blijft.

AT5 meldt dat Amsterdamse horecaondernemers overwegen naar de Raad van State te stappen. Voorzitter Paul Hermanides van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Amsterdam hoopt dat terrasverwarming bespreekbaar wordt.

Reageer op dit artikel