nieuws

Toeristentoer langs favoriete café Karadzic

Café

Handige jongens in Belgrado hebben een arrangement voor toeristen samengesteld die volledig in het teken van de opgepakte Radovan Karadzic. Onder meer de favoriete kroeg van de Bosnisch-Servische oud-president wordt bezocht.

Toeristentoer langs favoriete café Karadzic

Vekol-Tours is bedenker van de opvallende toeristentrip. Een gids van de organisatie neemt toeristen mee langs Luda kuca, het favoriete café van Karadzic. Verder worden toeristen een ritje in bus 78 aangeboden, de lijn waarop de gezochte Karadzic werd aangehouden.

Vekol-Tours zegt dat de belangstelling voor het uitstapje in Belgrado groot is. Hoeveel mensen er inmiddels hebben geboekt, is niet bekend.

Radovan Karadzic is een Bosnisch-Servisch dichter, voormalig psychiater en oud-politicus, die door het Joegoslavie-tribunaal wordt verdacht van oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische Oorlog in de jaren 90. Op 21 juli 2008, na bijna dertien jaar voortvluchtig te zijn geweest, werd hij gearresteerd in de Servische hoofdstad Belgrado.

Reageer op dit artikel