nieuws

Ton Poppes: ‘Gemeente Amsterdam moet voorbeeld nemen aan Rotterdam

Café

Ton Poppes, eigenaar van club Escape in Amsterdam en voorzitter van KHN in de hoofdstad, wil dat de gemeente de horecabranche laat vallen onder economie en niet langer onder openbare orde en veiligheid. Hij vindt de gemeente te negatief over de horeca en is van mening dat Amsterdam een voorbeeld kan nemen aan Rotterdam.

Ton Poppes: ‘Gemeente Amsterdam moet voorbeeld nemen aan Rotterdam

‘De gemeente Amsterdam erg is repressief naar de horeca toe. Veel meer dan bijvoorbeeld Rotterdam. Amsterdam denkt vanuit het negatieve. Maar onze branche is goed voor 5 miljard omzet en is een enorm grote werkgever.’ Dit zei Poppes op de barbeurs Venuez in een discussie tussen Amsterdamse horecaondernemers aan de ene kant en Rotterdamse collega’s aan de andere kant.

‘Voor goede ondernemers zijn er altijd kansen’, laat ik dat voorop stellen’, poneerde Poppes. ‘Maar Amsterdam heeft een negatieve grondhouding, terwijl ik het idee heb dat Rotterdam veel meer naar oplossingen zoekt samen met de ondernemers.’

Poppes heeft op de ochtend van de beursdag nog overleg gehad met de Amsterdamse burgemeester. ‘Ik ga me echt hard maken om horeca onderdeel van de economie te maken en niet meer van openbare orde en veiligheid. Daar horen we gewoon thuis.’

Reageer op dit artikel