nieuws

Uden wil jeugdcafé

Café

Een café voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Dat moet in Uden worden gerealiseerd. Het plan van een jeugdcafé is zelfs geformuleerd in het coalitieakkoord van het nieuwe gemeentebestuur.

Uden wil jeugdcafé

Wethouder René Peerenboom zegt dat er veel behoefte is aan een jeugdcafé voor jongeren van 12 tot 16 jaar.

‘Wij krijgen daarover regelmatig signalen van mensen. Het punt is dat jeugd in deze categorie geen alcohol mag drinken en sowieso weinig omzet genereert voor een uitbater. Daarom wordt het niet door de horeca opgepakt. Maar wij vinden het van belang om ze al in een vroegtijdig stadium aan Uden als uitgaanscentrum te binden’, aldus Peerenboom in het Brabants Dagblad.

Een ander horecapunt in het coalitieakkoord is het vrijlaten van de openingstijden voor de horeca tot uiterlijk 04.00 uur. Uden wil zo horecaondernemers de ruimte geven om zelf te bepalen hoe laat ze sluiten. Voor de Udense horeca is het zo tevens beter concurreren met Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven.

Reageer op dit artikel