nieuws

Uitgaansfraude onder jeugd stijgt

Café

Minderjarigen gebruiken weer steeds vaker vervalste identiteitsbewijzen om uitgaansgelegenheden binnen te komen. Omdat de vervalsingen steeds beter worden, staan portiers in de horeca – vooral bij grote drukte – machteloos. Eenmaal binnen kunnen de jeugdigen gewoon alcoholhoudende dranken bestellen.

Uitgaansfraude onder jeugd stijgt

‘Nette vervalsingen zijn met de huidige printers en scanners heel goed te maken zodat controle erg moeilijk is.’ Dit zegt KHN woordvoerder Anthony van der Klis in het Algemeen Dagblad van zaterdag. ‘Zeker als je op een avond tweeduizend bezoekers binnen krijgt, dan kun je moeilijk iedereen goed controleren.’

Vervalsing

De politie Brabant-Zuidoost bevestigt dat in deze regio weer veel frauderende jongeren actief zijn. Horecagelegenheden in Stratumseind zouden veel te maken hebben met frauderende jongeren.

Alcoholmisbruik

Uit het onderzoek ‘rommelen met je identiteit’ dat de Stichting Alcoholpreventie (Stap) vier jaar geleden liet uitvoeren, bleek dat bijna één derde van alle jongeren rommelt met identiteitsbewijzen om horecagelegenheden binnen te komen. Daarna leek het even goed te gaan, maar inmiddels is de discofraude weer in zwang.

Stap pleit in het Algemeen Dagblad voor een nieuw onderzoek.

Reageer op dit artikel