nieuws

Veel illegalen bij horecacontroles

Café

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag dertien aanhoudingen verricht tijdens een grootscheepse horecacontrole in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Elf van de aangehouden personen bevonden zich illegaal in Nederland. Dat maakte de politie maandag bekend.

Veel illegalen bij horecacontroles

Zes illegalen bleken in horecagelegenheden te werken. Hun werkgevers kregen hiervoor een boete van 4000 euro per persoon. De politie werkte tijdens de controle samen met de vreemdelingenpolitie, ambtenaren van de belastingdienst en de arbeidsinspectie.

Behalve de illegalen stuitten de controleurs ook op overtredingen van de Wet op de Kansspelen en het niet voldoen aan de Wet Loonbelasting, de identificatieplicht en de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen.

Tijdens de controle heeft de politie zeventien horecagelegenheden doorgelicht. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke controle plaatsvindt. In mei en juni hield de politie vergelijkbare acties. Aanleiding hiervoor was een aantal schiet- en steekpartijen in De Baarsjes begin dit jaar. Sindsdien hebben zich geen ernstige incidenten meer voorgedaan in de wijk.

Het stadsdeel telt 131 horecagelegenheden. Tot nu toe heeft de politie er zestig gecontroleerd.

Reageer op dit artikel