nieuws

Venlose wethouder ontrolt ‘Venlose Brandslang

Café

De Venlose wethouder van Economische Zaken en Financiën Mark Verheijen geeft op 10 december op ludieke wijze het startschot voor ‘De Venlose Brandslang’. In deze toeristische attractie hebben negen kasteleins zich verenigd. ‘De Venlose Brandslang’ biedt Venlonaren en bezoekers van de stad een combinatie van een stadswandeling en een „interlokale” bierproeverij.

Venlose wethouder ontrolt ‘Venlose Brandslang

Nadat wethouder Mark Verheijen het startsein heeft gegeven en er een kort amuserend programma is afgewerkt, vertrekt het gezelschap onder leiding van ceremoniemeester Herm Pollux om de eerste ‘Venlose Brandslang’ af te werken.

Deels gezeten op historische brandweerwagens en deels te voet gaat het naar diverse Venlose cafés en restaurants voor amusement en verfrissing. De optocht zal onder andere gaan door de Lomstraat, Markt, Steenstraat en Gasthuisstraat.

Veelzijdige Venlose horeca

Wie ‘De Venlose Brandslang’ heeft afgewerkt is een mooie ervaring rijker. Met eigen ogen en smaakzintuigen heeft men vast kunnen stellen hoe veelzijdig de Venlose horeca is en op welke manier deze ertoe bijdraagt dat Venlo terecht de ere-titel ‘Stedje van lol en plezeer’ draagt.

Toine Hazenbosch, voorzitter van de vereniging ‘De Venlose Brandslang’ daarover: ‘Onze vereniging wil een verrijking voor Venlo zijn door op een aantrekkelijke en speelse manier de Venlose bevolking en de bezoekers van onze stad duidelijk te maken hoe goed het hier toeven is. Dat is de doelstelling van onze vereniging. We geven daartoe een fraaie folder uit waarin de leden van ‘De Venlose Brandslang’ hun bedrijven presenteren.’‘En iedereen die de brandslang afwerkt en minstens zeven stempels verzamelt, krijgt een fraaie herinneringsspeld. Maar er is meer. In de toekomst worden, al dan niet in samenwerking met Brandslangen in andere steden, tal van activiteiten ontwikkeld. Het is dus de moeite waard om ‘De Venlose Brandslang’ in de gaten te houden.’

Reageer op dit artikel