nieuws

Verdachten horeca-aanslag Marrakesh opgepakt

Café

Drie verdachten van de aanslag op café-restaurant Argana in Marrakesh vorige week zijn opgepakt in Marokko. Bij de aanslag op het horecabedrijf kwamen zeventien mensen om het leven.

Verdachten horeca-aanslag Marrakesh opgepakt

Het oppakken van drie mannen die als verdachten worden gezien van de terreuraanslag, wordt gemeld door het staatspersbureau MAP.

De aanslag in café-restaurant Argana aan het centrale plein Djemaa el-Fna in Marrakesh kostte aan zestien mensen het leven, van wie acht Fransen en een Nederlander. Daarnaast vielen er 21 gewonden.

Onderzoekers hebben sporen gevonden die erop wijzen dat het terreurnetwerk al-Qaeda erachter zit, maar niemand heeft tot nu toe de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Volgens MAP is de belangrijkste van de drie verdachten ‘loyaal’ aan al-Qaeda. Een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat meldde dat het gaat om de maker van de bommen. De man zou de twee bommen van een afstand af hebben laten gaan, nadat hij ze eerst zelf had geïnstalleerd. Hij deed zich voor als toerist om niet op te vallen in het bij buitenlanders populaire café.

De drie Marokkanen zijn opgepakt in Safi, zo’n 350 kilometer ten zuiden van Casablanca. Zij zijn bekenden van de politie, omdat ze eerder betrokken waren bij het rekruteren van militanten voor de strijd in Irak. De verdachten zullen nadat het onderzoek is afgesloten voor de rechter verschijnen, aldus het ministerie.

Reageer op dit artikel