nieuws

‘Vereniging kleine cafés in oprichting

Café

De komst van een belangenvereniging voor kleine cafés is zo goed als rond. Dat blijkt na een eerste bijeenkomst eind vorige week. Een woordvoerder spreekt van een vereniging in oprichting voor kleine bedrijven in de natte horeca.

‘Vereniging kleine cafés in oprichting

Jaap Brandligt van de Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer spreekt van een positieve bijeenkomst vorige week donderdagmiddag.

‘We zijn een vereniging in oprichting. Er zijn drie belangrijke punten bepaald. Ten eerste is de belangenvereniging er voor de natte horeca, en dus niet voor bijvoorbeeld cafetariahouders. Daarnaast hebben we besloten dat drie mensen belast worden met het voorbereiden van een nieuwe vereniging. En ten derde is bepaald dat in september de statuten worden vastgelegd’, aldus Brandligt.

‘KHN-model’

Over de naam van de nieuwe vereniging is nog geen besluit genomen. De vereniging moet in feite een kopie worden van Koninklijk Horeca Nederland. Dus met een vereniging en een stichting. Het ‘KHN-model’ bestaat uit een bestuur en een bedrijf.

De drie personen die belast zijn met de voorbereiding van de nieuwe vereniging zijn Piet Hendriks, Jochem Waleboer en Ruut Lasseur. De nieuwe vereniging moet specifiek de belangen van kleine cafés gaan behartigen. In de ogen van de oprichters heeft KHN te veel oog voor de grote ondernemers en laat het de kleine horecabedrijven links liggen.

KHN heeft eerder in Het Financieele Dagblad laten weten niet op te kijken van het initiatief. ‘ In het verleden is er wel contact geweest, maar onze ideeën lopen net even uiteen. Als zij hun eigen weg gaan, wensen we ze succes’