nieuws

Verzet tegen ondergang stationsrestauratie

Café

De Nederlandse Spoorwegen overweegt Brasserie Het Station op het station in Dordrecht te sluiten. Het moet waarschijnlijk plaatsmaken voor Burger King of een vestiging van AH to Go. Reizigersorganisatie Rover verzet zich hevig tegen de dreigende sluiting van de met uitsterven bedreigde stationsrestauratie.

Verzet tegen ondergang stationsrestauratie

Het AD meldt dat Rover vindt dat de gemeente Dordrecht alles moet doen om Brasserie Het Station voor treinreizigers te behouden. Volgens Rover heeft juist Dordrecht een prettige restauratie met een rustige sfeer en een goede bediening. In Nederland zijn nog maar zeven stationsrestauraties over. De rest is inmiddels vervangen door diverse formules.

Rover reageert op de NS, die eerder bekend maakte de horecaruimte te willen gebruiken voor een vestiging van Burger King of een filiaal van AH to Go, de gemakswinkels van Albert Heijn. Volgens Rover is er met het verdwijnen van de stationsrestauraties in ons land sprake van kaalslag. De beslist binnenkort wat het gaat doen.

‘De komst van een fastfoodrestaurant is prima, maar dat mag niet ten koste gaan van de brasserie. Dat is in Dordrecht een superrestauratie. Echt waar. In Utrecht heeft de NS een nieuwe restauratie geopend, waar mensen lang moeten wachten en daardoor hun trein dreigen te missen’, aldus zegsman Rikus Spithorst van Rover.

Zie ook:
NS gaat testen met koffiecatering uitbreiden

Reageer op dit artikel