nieuws

Vierdaagsefeesten grootste evenement

Café

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn dit jaar het grootste en meest succesvolle evenement geweest. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaarlijkse Evenementenmonitor.

Vierdaagsefeesten grootste evenement

De Vierdaagsefeesten hebben de eerste plaats overgenomen van de Fortis Marathon in Rotterdam. De Evenementenmonitor wordt elk jaar gemaakt door Respons, een onderzoeksbureau op het gebied van vrijetijdsbesteding. Om een plek te krijgen in de top 100 van grootste evenementen is zowel het bezoekerscijfer als de media-aandacht van belang. Afgelopen zomer bezochten ruim 1,3 miljoen mensen de Vierdaagsefeesten, die de bekende wandelmars omlijsten.

Het Internationaal Film Festival in Rotterdam voert de lijst van grootste evenementen waar bezoekers voor moeten betalen aan. Het Nederlands Film Festival in Amsterdam staat op nummer 1 op het gebied van media-aandacht, aldus Respons. De Vierdaagsefeesten nemen op die lijst een negende plaats in.

Het Terracotta Leger van Xi’an in het Drents Museum in Assen heeft het eveneens heel goed gedaan. De expositie is op de eerste plaats terecht gekomen op de lijst van evenementen die niet jaarlijks terugkerend zijn.