nieuws

Vierdaagsefeesten slecht bezocht

Café

In Nijmegen, waar de Vierdaagsefeesten gewoon doorgaan ondanks het afgelasten van de Vierdaagse, was het woensdagavond opmerkelijk rustig. Al was de stemming goed, zo meldt de politie. De horeca zag beduidend minder bezoekers dan voorgaande jaren.

Vierdaagsefeesten slecht bezocht

De avond begon zelfs extreem rustig. Bij het hoofdpodium aan de Waalkade hadden zich enkele honderden bezoekers verzameld. Om 20.00 uur namen zij een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan de twee deelnemers aan de Vierdaagse die dinsdag zijn overleden. Burgemeester Guusje Ter Horst sprak de aanwezigen toe.

Elders in de binnenstad was het aan het begin van de avond ook erg rustig. Ook op de andere podia werd een minuut stilte in acht genomen. Toch barstte daarna de dance muziek los op het podium van de Nijmeegse discotheek de Matrixx. De enkele tientallen bezoekers stonden op dat moment wat onwennig om zich heen te kijken. Slechts een enkeling waagde zich in de warmte al aan een dansje.

De politie verwachtte later op de avond meer drukte door de lagere temperatuur. Toch waren er ook rond middernacht geen grote mensenmassa’s. ‘Het is aanmerkelijk rustiger dan normaal, aldus een politiewoordvoerder.

Aan een precieze schatting van het aantal bezoekers wil de politie zich niet wagen. ‘Het aantal mensen in de binnenstad bedraagt ongeveer zestig procent van het normale aantal dat op de feesten afkomt.’

Burgemeester Ter Horst liet woensdag eerder weten dat de feesten doorgaan omdat Nijmegen zich een gastvrije stad wil tonen. ‘We willen teleurgestelde wandelaars en andere bezoekers toch nog iets bieden, ondanks het afgelasten van de Vierdaagse.’

Reageer op dit artikel