nieuws

Vierdaagsefeesten trekken 1,1 miljoen bezoekers

Café

Nijmegen liep vrijdagmiddag rond drie uur vol met wandelaars en publiek. De politie omschrijft de drukte in Nijmegen als feestelijk. De drukte houdt ook vrijdagavond nog aan. Dan beleven de Vierdaagsefeesten hun laatste avond. De feesten trokken de afgelopen zes dagen al 1,1 miljoen mensen naar de Waalstad.

Vierdaagsefeesten trekken 1,1 miljoen bezoekers

Problemen doen zich niet voor, al is er wel sprake van veel verkeer op de snelwegen rond Nijmegen. Op de A50 tussen Arnhem en Nijmegen stond vrijdagmiddag een file van 14 kilometer.

Het merendeel van de wandelaars passeert vanaf drie uur de eindstreep van de Vierdaagse op de Wedren in Nijmegen. De eerste snelle deelnemers zaten vrijdagochtend voor tien uur al uit te rusten bij de finish. De laatste wandeldag telt doorgaans weinig uitvallers omdat wandelaars met blaren in het zicht van de haven niet willen opgeven.

Reageer op dit artikel