nieuws

Vrijspraak voor doodslag discobaas

Café

Het gerechtshof in Den Bosch heeft woensdag de 44-jarige A.P. uit Waalre vrijgesproken van doodslag op discotheekeigenaar Daan van Es uit Nederweert in 2006. Eerder veroordeelde de rechtbank hem tot zestien jaar celstraf. In hoger beroep had justitie ook die straf geëist.

Vrijspraak voor doodslag discobaas

Van Es werd tijdens carnaval thuis overvallen en doodgeschoten. Het belangrijkste bewijs voor justitie was een kogel die in het ziekenhuis is verwijderd uit het bovenlichaam van de verdachte. De kogel is waarschijnlijk door het slachtoffer in een schotenwisseling afgevuurd.

Het hof oordeelde woensdag dat zonder verder bewijs er onvoldoende zekerheid is dat de verdachte een van de daders van de overval in Nederweert was. De verdachte heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend.

Volgens zijn advocaten Geert-Jan Knoops en Paul Acda gaat het om een belangrijke uitspraak omdat het hof grenzen stelt aan de waardering van sporenmateriaal. Bovendien is volgens de advocaten recht gedaan aan het feit dat ballistisch onderzoek nog geen wetenschappelijke basis heeft.

De man uit Waalre was vorige week in afwachting van het eindarrest al vrijgelaten. Hij heeft 2,5 jaar vastgezeten en overweegt een schadeclaim.

Reageer op dit artikel