nieuws

VVD wil opheldering Brussel over Bavariarel

Café

Europarlementariër Toine Manders van de VVD wil opheldering van de Europese Commissie over de vervolging van de twee Nederlandse ‘Bavariavrouwen’. Volgens Manders maakt de wereldvoetbalbond FIFA misbruik van zijn machtspositie door zijn sponsors op een overdreven manier te beschermen.

VVD wil opheldering Brussel over Bavariarel

De twee Nederlandse vrouwen werden vorige week in Zuid-Afrika aangehouden omdat ze tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken reclame zouden hebben gemaakt voor het biermerk Bavaria. Dat is verboden, omdat de Amerikaanse brouwer Budweiser hoofdsponsor is van het WK. Na overleg tussen de FIFA en Bavaria werd de aanklacht later weer ingetrokken.

Manders constateert dat de FIFA kennelijk ,,het strafrecht en de openbare aanklaging in Zuid-Afrika regelt”. Volgens hem had de FIFA, die de uitzendrechten heeft bij het WK, makkelijk kunnen voorkomen dat de reclame-uiting voor Bavaria in beeld kwam. ‘Eén telefoontje met de regiekamer was genoeg geweest. De FIFA heeft de uitzending vast door laten gaan om vervolgens haar macht te laten zien. Dit stinkt.’

Manders wil dat de Europese Commissie met de FIFA gaat praten omdat de voetbalorganisatie ‘de deur platloopt in Brussel’.

Reageer op dit artikel