nieuws

VWA houdt zich zelf niet aan rookwet

Café

Medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) kijken niet zo nauw bij het handhaven van de rookregels op eigen kantoor. Dat zegt een medewerker van de VWA die in De Telegraaf uit de school klapt over de instantie die onder andere toezicht moet houden op het rookverbod in de horeca.

VWA houdt zich zelf niet aan rookwet

‘Een sigaret opsteken op de werkvloer is meer regel dan uitzondering, terwijl juist de VWA de controle op de tabakswet uitvoert’. Dat zegt de 34-jarige werknemer Daan van der Weert over de situatie bij de waakhond.

De Telegraaf maakt vanochtend melding van chaos bij de voedselwaakhond. Zo zou de VWA op haar laboratorium in Wageningen al maandenlang de regels aan de laars lappen.

Een andere medewerker zegt over de situatie: ‘Het is krankzinnig dat wij anderen op de vingers moeten tikken, terwijl er bij onszelf van alles loos is’.

De chaos bij de VWA in Wageningen gaat verder dan het aan de laars lappen van het rookbeleid. Zo moeten medewerkers voor een bezoek aan het toilet verkassen naar een ander gebouw met als gevolg dat veel mannen de struiken gebruiken als urinoir.