nieuws

Wapenkluizen voor strandtenten Bloemendaal

Café

De wapenkluizen die begin dit jaar extra aandacht kregen in discotheken worden nu onder de aandacht gebracht van strandtenthouders in Bloemendaal. Dit om drugs- en wapenbezit het komende strandseizoen tegen te gaan.

Wapenkluizen voor strandtenten Bloemendaal

Vanaf komend weekend worden de wapenkluizen bij de deur van strandfeesten geplaatst. Bezoekers van de strandtent kunnen wapens of drugs in de kluis deponeren. De politie kan alleen de kluizen legen.

‘Het is belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen op het strand. Dat geldt overdag voor gezinnen en zonaanbidders, maar ook ’s avonds voor feestgangers’, zegt burgemeester Ruud Nederveen van Bloemendaal in De Telegraaf.

Begin dit jaar stelde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in samenwerking met het ministerie van Justitie vijfhonderd wapenkluizen gratis beschikbaar. Deze kluizen waren toen vooral bedoeld voor discotheken, clubs en cafés.

Reageer op dit artikel