nieuws

Woede over speelautomatenbelasting

Café

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland wil dat de plannen om de speelautomatenbranche onder de kansspelbelasting te laten vallen, van tafel gaan. Nu betaalt de sector 19 procent omzetbelasting. Valt de sector onder de kansspelbelasting dan wordt het tarief ruim 40 procent.

Woede over speelautomatenbelasting

De regering kondigde de plannen aan op Prinsjesdag. Overleg met de sector is er niet geweest, aldus MKB-Nederland. Volgens de organisatie zullen de meeste van de zevenhonderd exploitanten geen winst meer maken en komt de werkgelegenheid van 4000 mensen op de tocht te staan.

MKB-Nederland deed maandag een beroep op staatssecretaris De Jager van Financiën de maatregel in te trekken en in overleg te treden met de branche. Een aanzienlijk deel van de omzet in de speelautomatenbranche komt uit de horeca-activiteiten van de bedrijven.

Reageer op dit artikel