nieuws

Kopstuk Satudarah aangehouden op verdenking bedreigen horeca

Café

De politie heeft een kopstuk van motorclub Satudarah aangehouden op verdenking van bedreiging van een horecaondernemer en een portier. Het is niet de eerste keer dat een lid van de motorclub in verband worden gebracht met intimidatie in de horeca. Berichten daarover haalden het afgelopen jaar vaker het nieuws.

Kopstuk Satudarah aangehouden op verdenking bedreigen horeca

De Molukse club werd in 1990 opgericht in Moordrecht en is uitgegroeid tot een landelijke organisatie, met steeds meer afdelingen in onder meer ook België en Duitsland. Vorig jaar doken er geregeld berichten op over spanningen tussen Satudarah en de Hells Angels. Zo werden vorig jaar vanwege mogelijke confrontaties tussen beide clubs motordagen voor liefhebbers in Nederland afgelast.

Honderden motorrijders – onder wie leden van eerder genoemde clubs – protesteerden in september in Amsterdam nog tegen de afgelastingen. Dat protest verliep zonder problemen. In de zomer van 2011 werden in de hoofdstad nog tientallen Satudarah-leden opgepakt, eveneens uit angst voor een confrontatie met de Angels.

Ook deden vorig jaar nog geruchten de ronde dat MC Satudarah zich zou aansluiten bij de MC Bandidos in Duitsland om zo een blok tegen de Angels te vormen. Maar in een verklaring drukte Satudarah die geruchten de kop in en stelde Bandidos evenmin te helpen een Nederlandse tak op te richten.

Leden van Satudarah hebben geen beste reputatie, meldt persbureau ANP. De politie deed invallen en leden werden gearresteerd op verdenking van onder meer bedreiging en geweld. In Rotterdam helpt de gemeente niet mee naar het vinden van een nieuw onderkomen voor Satudarah. In Amsterdam kan Satudarah niet langer terecht in een café, omdat de gemeente bang is dat de horecagelegenheid gebruikt wordt voor criminele activiteiten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel