nieuws

KHN wil integraal alcoholbeleid in regeerakkoord

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een brief gestuurd naar de kabinetformateurs Wouter Bos en Henk Kamp. KHN wil dat in het regeerakkoord een integraal alcoholbeleid wordt opgenomen.

KHN wil integraal alcoholbeleid in regeerakkoord

KHN is van mening dat het belang van een integrale aanpak van problematisch alcoholgebruik en alcoholmisbruik aandacht verdient in een te smeden regeerakkoord, zo laat het op haar website weten.

De branchevereniging stelt dat naast een integraal alcoholbeleid het van belang is om de verhoging van de leeftijdsgrens voor het schenken van zwakalcoholische drank niet door te voeren. Dit heeft, volgens KHN, geen invloed op het terugdringen van schadelijk alcoholgebruik.

KHN vindt het verhogen van de leeftijdsgrens voor bier en wijn symboolpolitiek en is het daarom oneens met het initiatiefwetsvoorstel. ‘Onze boodschap aan de politiek: investeer in een integrale aanpak van alcoholproblematiek. Daarbij hoort onlosmakelijk dat brede en strakke handhaving op orde moet zijn voordat een verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar aan oplossing kan bijdragen’.

Reageer op dit artikel