nieuws

‘Contant geld niet weg uit horeca in 2030

Café

Een kleine meerderheid van de horecaondernemers is van mening dat er ook in 2030 nog contant geld omgaat in de horeca. Dit ondanks pinnen, creditcards, chippen en nieuwere technieken zoals betalen met je mobiele telefoon. Dit blijkt uit de stelling op Missethoreca.nl.

‘Contant geld niet weg uit horeca in 2030

Op MissetHoreca.nl stelde de redactie: ‘Contant geld is uit de horeca verdwenen in 2030’. Van de ondernemers die hebben gereageerd is 47 procent het met deze stelling eens. 53 Procent denkt echter dat er ook in 2030 nog een rol is weggelegd voor contant geld in de horeca.

Naast pinnen, chippen en creditcard betalingen staan ook steeds meer bedrijven toe dat gasten betalen met hun mobiele telefoon. Dit kan bijvoorbeeld via MyOrder, met Square (Starbucks in de VS) of met PayPal (McDonald’s). Toch denkt een kleine meerderheid dat er over 17 jaar nog wel contant geld in omloop is in de horeca.

Er reageerden 174 ondernemers op de stelling. De nieuwe stelling gaat over het weer. ‘De terrasomzet voor 2013 is ook met een goede zomer niet meer te redden. Eens of oneens? Geef uw mening op de homepage.

Reageer op dit artikel