nieuws

Nieuw noodsysteem voor Arnhemse portiers

Café

Uitgaansgelegenheden op de Arnhemse Korenmarkt gaan werken met een ‘noodknop’ voor portiers. Met één druk op de knop worden collega-ondernemers en de politie door middel van een sms geïnformeerd over de locatie waar iets aan de hand is.

Nieuw noodsysteem voor Arnhemse portiers

De komst van het nieuwe initiatief wordt gemeld op de website van Omroep Gelderland. In het artikel wordt gesproken over een soort noodknop voor portiers, waarmee sneller kan worden opgetreden bij calamiteiten.

Horecatelefoon

Met één druk op de knop wordt een sms verstuurd met daarin de naam van de gelegenheid waar iets aan de hand is. Dit bericht gaat naar collega-ondernemers en de politie. Voorheen moest hiervoor de horecatelefoon van de politie worden gebeld.

Politie

Het nieuwe meldsysteem is een idee van de Arnhemse portier Ramfis des Rosario, zo meldt Omroep Gelderland, en de afgelopen weken getest. Ondernemers kunnen een abonnement nemen voor €600 per jaar.

In het artikel laat de politie weten dat het geen dienst doet als vervanger van de horecatelefoon. Ze is wel enthousiast over het initiatief.

Reageer op dit artikel