nieuws

Eerste Starbucks in de trein

Café

Starbucks koffie was al verkrijgbaar op diverse stations, maar gaat nu ook voor het eerst van start ín een trein. De primeur is voor Zwitserland waar de eerste Starbucks store in een trein gaat rijden op 21 november. De trein rijdt tussen de luchthaven van Genève en St. Gallen.

Eerste Starbucks in de trein

De eerste Starbucks in een treinwagon biedt plaats aan vijftig reizigers over twee verdiepingen. Beneden de daadwerkelijke koffiebar en bovenin een lounge. In het ontwerp is rekening gehouden met de constant bewegende trein. Volgens de koffieketen is het een van de kleinste espressobars en stores die ze ooit ontworpen hebben.

Ook in Nederland?

Starbucks kan nog niet zeggen of er meer treinen komen met koffiezaken erin en of er ook een Starbucks-in-de-trein naar Nederland komt. Het koffiebedrijf hierover: ‘Wij concentreren ons op dit moment op een succesvolle lancering van de eerste Starbucks store in een trein in Zwitserland. Starbucks kijkt altijd naar mogelijkheden om verantwoordelijk verder te groeien in Nederland. Momenteel hebben we hier echter geen verder nieuws over te delen.’

Zwitserland

In de nieuwe Zwitserse locatie is op beide zijden van de trein het Starbucks logo afgebeeld. Het treinstel heeft twee verdiepingen en biedt in totaal plaats aan vijftig personen. In het onderste gedeelte van het rijtuig serveren barista’s de passagiers vanachter een houten bar. Klanten kunnen ook plaatsnemen aan deze bar. In het bovenste gedeelte van het treinstel is een lounge ontworpen met comfortabele, leren stoelen waar drankjes worden geserveerd en reizigers in een ontspannen omgeving drankjes en eten kunnen nuttigen. Ook zijn er typische Zwitserse elementen in het design verwerkt, zoals de kenmerkende wijzerplaten die in alle tafels op de bovenverdieping zijn ingebouwd.

Voor deze nieuwe koffiebar op rails werkt Starbucks samen met SBB Personenvervoer. ‘Dit project is een evolutie van ons cateringconcept. We willen dat onze klanten zich thuis voelen tijdens hun reis,’ aldus de vervoerder.

Zwitserland had al eerder een Starbucks-primeur. Elf jaar geleden opende het bedrijf er haar eerste zaak op het vasteland van Europa.

Reageer op dit artikel