nieuws

Katwijk: ‘Uitzondering op alcoholleeftijd

Café

Burgemeester Wienen van Katwijk is voornemens 16- en 17-jarigen die na 1 januari alcohol drinken de komende twee jaar nog niet te beboeten. Hij vreest dat deze groep op straat gaat hangen en zorgt voor overlast als hij direct gaat handhaven.

Katwijk: ‘Uitzondering op alcoholleeftijd

De uitzondering die burgemeester Wienen van Katwijk wil maken, geldt volgens NOS.nl alleen voor jongeren die voor 1 januari 1998 geboren zijn. Katwijks eerste burger vreest overlast op straat als hij ervoor kiest om in één klap te gaan beboeten.

Illegaliteit

Bovendien werkt het volgens hem illegaliteit in de hand. Daarom wil Wienen, die benadrukt voorstander te zijn van de verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18, de zogeheten tussengroep ontzien, aldus NOS.nl.

Handhaving

In het artikel wordt gemeld dat de tijdelijke uitzodering twee jaar zou moeten duren. In die periode groeit de gemeente toe naar ‘keiharde handhaving’.

Controleren

De burgemeester laat aan NOS weten ‘geen problemen te verwachten met Den Haag’, omdat hij niet zegt dat de wet wordt veranderd en hij verwacht dat Katwijk er in de praktijk veel meer bovenop zit.

Bovendien is zijn verwachting dat de meest gemeenten helemaal niet gaan controleren.

Reageer op dit artikel