nieuws

Café Jos Nijmegen beste whiskycafé

Café

De Scotch Single Malt Whisky Society heeft voormalig Café Top 100-winnaar Café Jos in Nijmegen uitgeroepen tot beste whiskycafé van Nederland. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een horecazaak (en een slijterij), die speciale aandacht schenkt aan Scotch Single Malt Whisky.

Café Jos Nijmegen beste whiskycafé

De titel beste whiskycafé van Nederland voor Café Jos in Nijmegen wordt gemeld op de website van De Gelderlander. De prijs is een initiatief van de Scotch Single Malt Whisky Society (SSMWS) en is bedoeld om Scotch Single Malt Whisky onder de aandacht te brengen.

Martien Evers

De Gelderlander schrijft dat uitbater Martine Evers niet wist dat hij was opgegeven voor de wedstrijd. Afgelopen weekeinde hoorde de ondernemer dat de prijs was toegekend aan zijn café.

Evers vertelt in het artikel dat de jury met name enthousiast was over de manier waarop de 160 whisky’s worden gepresenteerd: in een soort van menu.

Café Top 100

Evers eindigde met Café Jos op de eerste plek in de Misset Horeca Café Top 100 voor 2009. Na een verblijf van drie jaar in de Eregalerij is hij inmiddels weer opgenomen in deze prestigieuze lijst.

In de lijst voor 2014, die maandag 18 november werd gepresenteerd in het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam, staat Evers met zijn Jos Meesterschenkerij op plaats 21 (afkomstig van 40).

Vaste bierprijs

Misset Horeca nam recent een uitgebreid video-interview op met Evers (zie hieronder). Daarin pleitte de topkastelein voor een vaste bierprijs.

De ondernemer reageerde daarmee desgevraagd op de brede discussie over de bierprijzen waarmee de branche te maken heeft.

Reageer op dit artikel