nieuws

Rotterdam weer aantrekkelijk voor dancescene

Café

Rotterdam lijkt weer op de kaart te staan als dancestad. Dit jaar biedt het onderdak aan elf festivals in de open lucht, terwijl dat er vorig jaar maar drie waren. De gegevens komen uit de zomeragenda van Rotterdam Festivals, de organisatie die initiatiefnemers ondersteunt in het zoeken naar geschikte locaties en data voor een goede spreiding van evenementen.

Rotterdam weer aantrekkelijk voor dancescene

De aantrekkelijkheid is volgens Rotterdam Festivals ingegeven door gebruik te maken van bestaande locaties voor nieuwe danceconcepten die onder anderen door nieuwe dance-organisatoren zijn opgezet.

Commerciële concepten

Bovendien geeft de gemeente nieuwe, commerciële concepten meer de ruimte. Nieuwkomers zijn onder meer Dancefloat (5 juli), RU Crazy Sexy Cool Festival (20 juli), Het Blijdorp Festival (16 augustus) en het Vrije Volk Festival (23 augustus).

Kralingse Bos

‘Nieuwe festivalterreinen’ zijn onder andere het Roel Langerakpark en de Maas. Na jaren van geslotenheid werd dit jaar op Koningsdag ook het Kralingse Bos voor het eerst benut voor een dancefestival.

Clubs

‘Je ziet dat organisatoren van allerlei succesvolle clubconcepten een vertaling maken voor buiten en zo een bijdrage leveren aan de festivalprogrammering in Rotterdam’, licht Reinier Weers van Rotterdam Festivals toe.

Ted Langebach

Rotterdam stond in de jaren 90, met als grote roerganger Ted Langebach, bekend als de dancestad van Nederland.

Danceparade

Een tweede hoogtepunt was ten tijde van de Danceparade die ieder jaar op vrachtwagens door de stad denderde. In 2009 was die voor het laatst.

‘Er is opnieuw veel positieve energie bij organisatoren die ook nieuwe groepen mensen weten te bereiken. Dat zorgt voor een nieuwe vibe in de stad’, zegt Weers.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel