nieuws

Protetst tegen bierfiets op de gracht

Café

In Amsterdam ontstaat weerstand tegen de komst van een bierfiets op het water. De exploitant van de gewone bierfietsen heeft een vergunning aangevraagd voor zes waterbierfietsen voor 12 personen.

Protetst tegen bierfiets op de gracht
Bierfiets op straat in Amsterdam (anp)

De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB)tekent protest aan tegen de bierfiets op het water. ‘De binnenstad wordt zo een pretpark. Zo’n waterfiets hoort in Disneyland, niet in de Amsterdamse grachten,’ zegt Walther Schoonenberg van de VVAB.

Het Amsterdamse Waternet is voornemens een vergunning te verlenen voor de amfibische waterfietsen van 5,5 meter lang, waarop 12 personen en een schipper kunnen varen. De fiets kan vanaf een schuine helling te water worden gelaten, om vervolgens verder te varen, schrijft Het Parool.

Volgens de aanvrager van de vergunning, touroperator Rondje Regio, dat al jarenlang bierfietsen in de stad uitbaat, wordt de fiets op ‘innovatieve en duurzame wijze voortbewogen.  De waterfiets zorgt voor verbinding tussen toerist, water en fiets.’

Ard Karsten van Rondje Regio zegt nog geen concrete plannen te hebben om de fietsen te gebruiken als bierfiets, maar sluit dat niet uit: ‘Ik moet toch de kost verdienen en dat doe ik momenteel met bierfietsen op het land.’

Reageer op dit artikel