nieuws

Gulpener: nieuw gezicht, nieuw jasje

Café

Gulpener ondergaat een flinke metamorfose. De uitstraling en huisstijl van de Limburgse brouwer zijn in een volledig nieuw jasje gestoken. Ook de slogan is ingeruild: ‘Op de toekomst’ is vanaf nu ‘De Vrije Brouwer’. Dit alles in het jaar dat directeur John Halmans, na ruim 46 dienstjaren, bezig is aan zijn laatste maanden. Per 1 januari 2015 draagt hij het stokje over aan Jan-Paul Rutten.

Gulpener: nieuw gezicht, nieuw jasje

In het oog springt het nieuwe logo. Op alle uitingen is daarmee afscheid genomen van de kenmerkende, speelse letters die in een halve ronding boven het logo staan. Daarvoor in de plaats strakke, rechte letters Gulpener en daarboven een even duidelijk als eenvoudig logo: een rode circel, met daarin de initialen van de brouwerij: GB. Dit icoon keert hiermee na jaren van afwezigheid weer terug.

Minimalistisch

Bij het design van de etiketten valt op dat deze minimalistisch zijn in vergelijking met de voorgangers. Een opzettelijke keus volgens de brouwerij met de achterliggende gedachte dat het gaat om wat er in de fles zit. De ‘bruine fles’ is ook bewust behouden omdat deze ‘garant staat voor de meest duurzame en waarde toevoegende manier van verpakken.’

De Vrije Brouwer

Met de nieuwe slogan ‘De Vrije Brouwer’ benadrukt Gulpener het familiaire kenmerk van het bedrijf. ‘Vrij omdat we een onafhankelijke familiebrouwerij zijn. Vrij om onze eigen koers te varen. Vrij om te doen wat goed voelt’, aldus de brouwer. Het familiaire karakter keert ook letterlijk terug in de brouwerij, als Jan-Paul Rutten per 1 januari 2015 aan het roer van het bedrijf komt te staan.

Nieuwe leiding

Jan-Paul Rutten is daarmee de vierde generatie Rutten die leiding zal geven aan het familiebedrijf. Jan-Paul Rutten liep al sinds 2012 mee in het bedrijf en op die manier is hij twee jaar lang ingewerkt door de huidige directeur John Halmans. Deze neemt op 1 januari 2015 na ruim 46 dienstjaren afscheid van de brouwerij, waar hij sinds 2003 leiding aan gaf.

In Misset Horeca 17 volgt een uitgebreid interview met Jan-Paul Rutten.

Reageer op dit artikel